Dierenweide Julianapark
Wildlife en veel meer....
  • Presentatie Dierenweide Julianapark 2023_page-0001
  • Presentatie Dierenweide Julianapark 2023_page-0002
  • Presentatie Dierenweide Julianapark 2023_page-0003
  • Presentatie Dierenweide Julianapark 2023_page-0004
  • Presentatie Dierenweide Julianapark 2023_page-0005
  • Presentatie Dierenweide Julianapark 2023_page-0006
  • Presentatie Dierenweide Julianapark 2023_page-0007
  • Presentatie Dierenweide Julianapark 2023_page-0008
  • Presentatie Dierenweide Julianapark 2023_page-0009
  • Presentatie Dierenweide Julianapark 2023_page-0010
  • Presentatie Dierenweide Julianapark 2023_page-0011
  • Presentatie Dierenweide Julianapark 2023_page-0012
  • Presentatie Dierenweide Julianapark 2023_page-0013
  • Presentatie Dierenweide Julianapark 2023_page-0014


Dieren in het Nieuws

Eenden, kippen en pauwen in het Julianapark
In het "grote" Julianapark lopen de eenden, kippen en pauwen los.
Daarover komen heel veel meldingen bij ons over binnen.

Het punt is dat wij (Beheer Dierenweide) als dierenliefhebbers niets anders willen dan dat deze veilig en gezond zijn, maar simpelweg niet de mogelijkheden hebben bij verwondingen e.d. om deze allemaal op te vangen.
Terwijl deze dieren niet onder het beheer of verantwoording van de Dierenweide vallen, maar onder de verantwoording van de Gemeente Utrecht....

De dieren die wij met regelmaat  "in huis" nemen zijn vaak de gewonde, gedumpte ( w.o. konijnen) en de extra aandacht behoevende dieren.
Hierbij voorzien wij deze van quarantaine plekken en (medische) behandelingen. Waar het gaat om expertise zijn wij dankbaar voor Dierenkliniek Zuilen die hun medewerking hierin verleend.

Voor de kosten en inspanningen (bij nacht en ontij en in de weekenden) die zowel Dierenkliniek Zuilen alsmede Dierenweide Julianapark hiervoor leveren, hult de Gemeente Utrecht zich echter in een naargeestig stilzwijgen.

Maar kunt ons dus echter wèl meehelpen en uw steentje bijdragen!

Het credo blijft: geef de loslopende dieren geen eten en geef nooit geen brood of bespoten groente aan de dieren.
Bij de ingangen: voer daar nooit geen dieren ( ook ivm de ratten), zoals u geven nog veel andere mensen daar voer...
Buiten de hekken voeren is uiteraard vragen om moeilijkheden ivm "overstekend wild".

En last but not least: dump toch geen dieren. Er zijn verschillende instellingen zoals asiels genoeg. Mocht u er toch niet uitkomen, neem dan even contact op met de Dierenweide Julianapark of Dierenkliniek Zuilen op de Amsterdamsestraatweg, wellicht dat wij u van goed advies kunnen zijn!


In hoofdrol staan natuurlijk de dieren waarvan sommige al zo lang deel uitmaken van de weide, dat hun exacte leeftijd te raden overblijft..
Gelukkig worden de dieren goed verzorgd waardoor ze eerder komen te overlijden wegens ouderdom dan door ziekte of verwondingen. In 2017 hebben we helaas wegens ouderdom afscheid moeten nemen van Husky, de zwart witte poes die 19 jaar geworden is, en Erin de moeder van Lisa die ongeveer 15 jaar oud geworden is.
Iedere dag worden de dieren gecontroleerd en aan de dieren met verwondingen of die zich niet zo lekker voelen wordt extra aandacht gegeven. Zo nodig in overleg met dieren of veearts.

De herten hebben uiteraard een speciale plek voor iedereen, jong en oud. Zij zijn niet voor niets de oudste bewoners van de Dierenweide. De uitdrukking "De herten eten geven" is al bijna 8 generaties gemeengoed in Zuilen, maar ook van ver daarbuiten. De herten mogen geen brood, maar een eikeltje, wortel of onbespoten blad sla of andijvie is een echte binnenkomer! Deze kun je geven bij de ingang.